Alles over trampolines

12 tips om veilig op de trampoline te springen

maandag 3 april 2017 11:27:00 Europe/Berlin

Banner klein met trampolines

Veel kinderen vinden trampolinespringen zeer leuk. Daardoor durft het er soms al eens wat wilder aan toe te gaan. Dan is een ongeluk snel gebeurd! Het is dan ook belangrijk om zo veel mogelijk preventieve maatregelen te nemen om eventuele ongelukken te vermijden. Vandaag delen we enkele tips die jou en je kinderen kunnen helpen om veilig op de trampoline te springen.

Lees meer
Comments | Geplaatst in Trampolinetips door Inbouwtrampoline.be

Trampolinespringen, gezond of niet?

maandag 3 april 2017 09:34:00 Europe/Berlin

Banner klein met trampolines

Waarom zou je een trampoline aanschaffen? Is het je al opgevallen dat kinderen meer en meer tijd binnenshuis doorbrengen? Tv, iPad, computer, … het zijn allemaal schermen waar kinderen uren aan vastgekluisterd kunnen zitten. Een trampoline is een gezond alternatief om je enorm te amuseren!

Lees meer
Comments | Geplaatst in Trampolinetips door Inbouwtrampoline.be

Gezocht: de trampoline die bij u past!

maandag 3 april 2017 09:30:00 Europe/Berlin

Banner klein met trampolines

Je hebt beslist dat je graag een trampoline wil aanschaffen. Dan is de vraag welke je zult kiezen. Er zijn een heleboel mogelijkheden! Verschillende vormen, maten, inbouw of opbouw, … Geen zorgen! Hier zijn enkele tips die je kunnen helpen om de knoop door te hakken.

Lees meer
Comments | Geplaatst in Trampolinetips door Inbouwtrampoline.be

Basistips bij het kiezen van de gepaste trampoline.

woensdag 8 maart 2017 11:29:14 Europe/Berlin

Basistips bij het kiezen van de gepaste trampoline

Kwaliteit van een trampoline?

 

De voornaamste punten waar u best op let zijn:

 • De dikte van de buizen;
 • De galvanisatie van frame en veren;
 • De vasthechting van de veren in het frame en aan de springmat;
 • De lengte van de veren;
 • De breedte en dikte van het randkussen;
 • Het aantal jaar garantie van veren, randkussen, springdoek en net. Op de beste trampolines heeft u 10 jaar garantie (o.a. Kadee)!

Vergelijk bovenstaande factoren met goedkope merken en u zal onmiddellijk het verschil in kwaliteit opmerken. Inbouwtrampoline.be verkoopt enkel trampolines van 3 topmerken die goed scoren op bovenstaande eigenschappen: Exit, Kadee en Jumpking.

 

Veiligheidstips voor gebruik van een trampoline

 

Trampolinespringen is fantastisch, maar let bij aankoop en gebruik op om ongevallen te voorkomen:

 • Er moet voldoende vrije ruimte zijn boven de trampoline. Er mogen geen touwen, overhangende takken of andere obstakels boven de trampoline hangen;
 • De trampoline moet op een vlakke ondergrond worden geplaatst;
 • Het is sterk aangeraden een net rond de trampoline te plaatsen. Indien u geen net plaatst zorg dan voor een zachte ondergrond (zoals gras, los zand...) als valzone. Bij verschillende modellen is het veiligheidsnet inclusief;
 • Tuintrampolines hoger dan vijftig centimeter kunnen beter niet worden gebruikt door kinderen onder de zes jaar.
 • Let op dat het springdoek bij het springen niet in contact komt met het frame of de grond. Zorg er voor dat er niets onder de trampoline staat;
 • Laat kinderen van de trampoline afklimmen en niet afspringen. U vindt trapladders onder de accessoire-categorie;
 • Laat nooit meer dan één persoon tegelijk op de trampoline springen. Laat kinderen niet springen zonder toezicht van een volwassene;
 • Spring alleen wanneer het springdoek droog is.

 

Waarom een trampoline ingraven?

 

Esthetiek – De trampoline is mooi geïntegreerd in uw tuin en geeft ze tegelijkertijd een mooi én kindvriendelijk uitzicht. Een uitstekende combinatie!

 

Handig te onderhouden - Aangezien de trampoline een vaste plaats heeft, kan u de tuin rond de trampoline heel makkelijk aanleggen en onderhouden. Gras afrijden is veel handiger, zeker als u ze rondom afwerkt met rubberen tegels.

 

Veilig - De kinderen kunnen makkelijk op en af de trampoline stappen, zonder ladder en zonder uw hulp. U hoeft zich geen zorgen meer te maken over de hoogte.

 

Privacy en burenrust - Uw kinderen (en uzelf) springen minder in het zicht van de buren omdat de springmat zich ter hoogte van uw grasperk bevindt.

 

Nieuwe mogelijkheden – In de zomer wordt uw ingebouwde trampoline een reusachtig zonnebed waarop u heerlijk kan rusten. Uw ingebouwde trampoline vormt ook een ideale uitvalsbasis voor allerlei leuke kinderspelletjes (bijv. tikkertje, waterspelletjes, enz.).

 

Hoe een trampoline ingraven?

 

Roger van Dobbit Magazine publiceerde een video met handige tips hoe met een trampoline moet ingraven. De trampoline die wordt getoond op de video is de Kadee Pro Inground trampoline.

 

Comments | Geplaatst in Trampolinetips door Inbouwtrampoline.be

Online 7% Gezinsbond korting

vrijdag 18 december 2015 11:24:05 Europe/Berlin

Logo Gezinsbond

Met heel erg veel plezier mogen wij vandaag aankondigen dat onze klanten ook online hun Gezinsbond-kaart kunnen gebruiken bij Inbouwtrampoline.be!

 

 

 

 

 

Lees meer
Comments | Geplaatst door Lionel
Aangemaakt op
Van laag naar hoog sorteren
per pagina

5 artikel(en)